Allt om ROT-avdraget

Ja, det kan kombineras med eltjänster för privatpersoner!

ROT-avdragen infördes i Sverige 2008 för att minska antal hantverkare som jobbade svart. Sedan dess har hela Sverige befunnit sig i något av en “renoveringsboom”. Svenskarna renoverar mer än aldrig förr och vi har det fantastiska ROT-avdraget att tacka för detta.

ROT-avdraget fungerar på följande vis:
Du som privatperson har rätt att göra ROT-avdrag på upp till 50 000 Svenska kronor varje år. För att få lov att använda ROT avdraget måste du dock vara skriven i Sverige och skatta i Sverige.

När du ska beställa eltjänster av till exempel oss på Elektriker Eliten så kan du alltså kombinera detta ROT avdrag med våra tjänster. Avdraget kan endast göra på arbetstiden hantverkaren spenderar. Det gäller alltså inte på material.

Exempel på hur ROT-avdraget kan fungera:
Du beställer en elinstallation av en ladd stolpe hemma hos dig. Offerten du får från elektrikern ser ut på följande vis:
3000,- material
7000,- arbetstimmar
Totalt: 10 000,-

Om offerten ser ut på följande sett kan du göra ett ROT-avdrag på de 7000,- som är arbetstimmar. Den slutgiltiga priset ser nu ut på följande vis:
3000,- material
4900,- arbetstimmar (30% ROT)
Totalpris: 7900,-

Totalt har du nu gjort ROT-avdrag på 2100,-. Detta beloppet behover du alltså inte betala till Elektrikern. Elektrikern kommer att kontakta skatteverket och skicka in fakturan så kommer staten att betala elektriker de sista 2100,-.

Har du några frågor om ROT-avdraget eller behöver hjälp med det så kan du kontakta oss. Vi har utfört det tusentals av gånger och hjälper dig från A-Ö. Vi ser fram emot att höra från dig!

Här är en härlig video som förklarar mer om RUT & ROT!

Få offert